Home welkom op de reünie

Van de reüniecommissie uit Groningen

‘Amicae amicique’, een halve eeuw geleden leerden we in de groentijd dat we elkaar binnen VERA zo hoorden aan te spreken. Ze voegen zich slecht in het nieuwe millennium, deze woorden; ‘beste jaargenoten’ is vandaag de dag goed genoeg. Maar wie van ons is die archaïsche mantra ooit vergeten? Of kan geen enkele herinnering terughalen aan het appèl, de grote zaal, de mensa met de intens vieze afwaskeuken, de liederen, de doorwaakte nachten, de baret of andere VERA parafernalia? En ziet zichzelf-van-toen niet meer verwachtingsvol aan de poort van een nieuwe wereld staan? Waar we ook terechtkwamen, wat het leven ons ook gaf of ontnam, we maakten aan het begin van die roerige jaren zestig even een gemeenschappelijke start.

Op 1 oktober 2010, precies vijftig jaar later, gaan we één dag naar dit verleden terug. Voor sommigen is dat een warm bad, anderen koesteren gemengde gevoelens of gebruiken deze dag misschien zelfs wel om zich eindelijk van historische spoken te bevrijden. "Elk zijn waarom", iedereen is even welkom.

De reüniecommissie heeft haar best gedaan om ‘feel good’ emoties, historische spoken en andere reminiscenties ineen te vlechten tot een programma dat de tijd kan weerstaan. Intussen haalt de website herinneringen boven en biedt elk lid van USEF de gelegenheid om oude banden te hernemen – of misschien zelfs nieuwe aan te gaan. Grijp die kans en laat iets horen!

We hopen, amicae amicique, beste jaargenoten, op een bruisende website als opmaat voor een onvergetelijke reünie.

Mineke van Essen (mede namens Sipke Oenema)

feestje
novitiaatscommissieusef
corrie
usefsipke
friedaknipt450_300
usefusef