Home de ontboezemingen van Heer C

Ontboezemingen van de heer C

Op de foto’s de spelers van het toneelstuk Ontboezemingen van de heer C dat ter gelegenheid van het USEF-lustrum op de planken wordt gebracht.

ontboezeming1_450

ontboezeming2_450

Van links naar rechts Anne van Veenen (1960, meespelend regisseur), Marimarth de Moor (introducée, Zingend Meisje) en Ton Meijer (1965, de heer C). Ook de appels op de achtergrond vervullen een rol in het stuk.
Achter de coulissen werken mee Anne Keizer (1960, tekstbewerking), Wies Bouma (1972, zangcoaching), Bijan Zand (kledingadvies) en Barbara Vonk (productie en techniek, theatergroep de Catalanen).

 De Ontboezemingen van de heer C is een zeer vrije versie van Ik,Calvijn, een productie van theatergroep DUS in 2009 naar een script van Sophie Kassies.We zien een gedreven, gekwelde en visionaire heer C. Hij citeert uit De Institutie: ‘Wie ogen heeft ziet hoe alles naar de ondergang snelt, men kan niet anders dan aan het gehele mensdom wanhopen.’ Zijn tegenspeelster is een Zingend Meisje. Ze komt, als Alice in Wonderland, in een vreemde wereld waar sprake is van ‘verwatenheid’, ’leugenachtigheid’, verdorvenheid’. Ze proeft de woorden van de heer C op haar tong, en schrikt van zijn woede en zijn nietsontziende oordelen. Het stuk is een zoektocht naar onze roots. Muziek van Elvis Presley voert ons terug naar vijftig jaar geleden. Toen we twintig waren, zoals Marimarth, het Zingend Meisje.

Hieronder de foto's van de repetities.

ontboezeming2_600

ontboezeming3_600

ontboezeming4_600

ontboezeming5_600

ontboezeming6_600

verkiezing mooiste studente 2010